Tüm Haber ve Duyurular

Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şube Yönetim Kurulunda Görev Değişimi (19 Şubat 2024)
13.02.2024 tarihinde yapılan Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şubesi Olağan Genel Kurulunda 2024-2026 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Merkez Genel Kurul Delege üyeleri seçilmiştir. Yönetim Kurulu, yapılan ilk toplantı sonrasında görev dağılımını belirlemiştir.

İzmir Şube Eğitim Duyurusu (11 Nisan 2022)
'Çocukluktan Yetişkinliğe Otizm Spektrum Bozukluğu' başlıklı, Doç.Dr.Sezen Köşe'nin eğitimci olduğu etkinlik 11 Nisan 2022 Pazartesi saat 20.00'da Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Etkinliğimizde buluşmak dileğiyle.

İzmir Şube Eğitim Duyurusu (14 Aralık 2021)
Değerli Meslektaşlarımız; "Bağımlılık ve Eştanılı Durumların Tedavisinde Bir Güncelleme: Hasta Örnekleri ile" başlıklı, Prof. Dr. Berna ULUĞ’un eğitimci olduğu etkinlik 15 Aralık 2021 Çarşamba saat 20.00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir.

İzmir Şube Eğitim Duyurusu (31 Mayıs 2021)
Değerli Meslektaşlarımız; “Aşırı Güçlü Yakınlaşmalar” başlıklı, Doç. Dr. Levent Mete’nin eğitimci olduğu etkinlik 31 Mayıs 2021 Pazartesi saat 20.00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Etkinliğimizde buluşmak dileğiyle.

Prof. Dr. Simavi Vahip'i Yürekten Kutluyoruz (09 Mayıs 2021)
Prof. Dr. Simavi Vahip'i Avrupa Psikiyatri Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olması ve Dünya Biyolojik Psikiyatri Dernekleri Federasyonu Eğitimde Mükemmeliyet Ödülü'ne layık görülmesinden dolayı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İzmir Şube Eğitim Duyurusu (23 Mart 2021)
Değerli Meslektaşlarımız; "Dissosiyasyonu Anlamak" başlıklı, Prof. Dr. Lütfullah Beșiroğlu'nun eğitimci olduğu etkinlik 25 Mart 2021 Perşembe saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Etkinliğimizde buluşmak dileğiyle

Eğitim Duyurusu (02 Mart 2021)
Değerli Meslektaşlarımız; Psikoz ve bipolar bozuklukta erken müdahaleleri tartışacağımız, Doç. Dr. Emre Bora'nın eğitimci olduğu etkinlik 4 Mart 2021 Perşembe saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Etkinliğimizde buluşmak dileğiyle.

Eğitim Duyurusu (27 Ocak 2021)
İzmir Şube Online Eğitim Duyurusu

İzmir Şube online eğitim:Pandemiler gibi Süreğen Travmalarda Erken Dönemde Psikososyal Müdahaleler (28 Mayıs 2020)
Süreğen travmatik durumlarda psikososyal müdahaleleri konuşacagımız, Prof Dr Şahika YÜKSEL, Doç Dr Ayşe Devrim BAŞTERZİ ve Doç Dr Banu YILMAZ'ın eğitimci olduğu bilimsel etkinlik 30 Mayız Cumartesi saat 20:00 de zoom üzerinden gerçekleşecektir.

TPD İzmir Şube / Prof Dr Işıl VAHİP /Kayıp ve Yas (13 Mayıs 2020)
Değerli Meslektaşlarımız, Yaşadığımız süreçte, sevdiklerimizi, sağlığımızı, işimizi ve rutinlerimizi kaybetme tehdidini hep birlikte deneyimliyoruz. İşimiz gereği, bunu yaşarken aynı deneyimi yaşayan insanlara yardım etme sorumluluğu ve isteği içerisindeyiz. Prof Dr Işıl VAHİP'in konuşmacı olduğu 'Kayıp ve Yas' sunumu 16 Mayıs Cumartesi saat 14:00'da zoom üzerinden yapılacaktır. Sunum saatinden 15 dakika önce mail yoluyla toplantı linki gönderilecektir. Etkinliğimizde görüşmek dileğiyle.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği | Prof. Dr. Ayşegül Özerdem | Bipolar ve Ötesi (06 Şubat 2020)
Sizleri halen görevde bulunan şube yönetim kurulu olarak bizim için de ayrı bir önemi olan etkinliğimize davet etmek istiyoruz. 11 Şubat Salı günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır.

TPD İzmir Şubesi Olağan Genel Kurulu (22 Ocak 2020)
TPD İzmir Şubesi Seçimli Olağan Genel Kurulu 10 Şubat 2020 tarihinde saat 18.00'da dernek binasında yapılacaktır. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde Genel Kurul 17 Şubat 2020 Pazartesi Günü saat 18:00'da TPD İzmir Şubesi binasında (1375. Sk. No: 23 Efes Apt. Kat: 2 Daire: 11 | Alsancak) çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecektir.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Telepsikiyatride Doğrular ve Yanlışlar | Uzm. Dr. İlker Küçükparlak (31 Aralık 2019)
Telepsikiyatri "online terapi" olarak da bilinmektedir. Uzaktan psikiyatrik yardım uygulamalarıyla ilgili bir kavramdır ve 1960'lardan bu yana uygulanmaktadır. Uzaktan iletişim kurmayı sağlayan telefon, internet bağlantılı bilgisayar, televizyon, radyo gibi çeşitli teknolojik araçlarla yapılan online terapi uygulamalarının genel adı olarak tanımlanabilir. Günümüzün hızlı gelişen teknolojik olanakları telepsikiyatri uygulamalarının da alanını genişletti. İşte bu etkinlikte telepiskiyatri uygulamasının ne olduğunu ve uygulamadaki gereklilikleri, hataları uzmanından dinlemek üzere bir araya geliyoruz.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği | Kadına Yönelik Şiddette Adli Tıbbi Yaklaşım | Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen (22 Aralık 2019)
Klinik pratiğimiz içinde bu tür bir yakınma ile karşılaştığımızda ne yapmalıyız? Psikiyatristler adli bildirimi nasıl yapabilir? Nelere dikkat etmek gerekir? Yükümlülüklerimiz neler? İşte bu konuları dinlemek ve konuşmak için bir araya geliyoruz.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Şiddet Riski Olan Hasta İle Muayenehanede Başetme Yolları | Doç. Dr. Leyla Gülseren (27 Kasım 2019)
Şiddet ne yazık ki son 10 yıl içinde hekimlik meslek pratiğinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Hepimizi derinden etkileyen örneklerinden artık sıradan kabul edilen durumlara kadar geniş bir yelpazede hemen her hekim bu tür şiddet durumlarına maruz kalıyor. Psikiyatri için ise bir çok farklı anlamı var şiddetin. Geçtiğimiz haftalarda İzmir'de farklı meslektaşlarımızın kendi muayenehanelerinde yaşadıkları tehdit ve tacizler gibi doğrudan psikiyatriyi ilgilendiren ve aşan durumlar yaşanabiliyor. İşte bu tür durumları ve olguları anlamak, muayenehanede şiddet riski olan hasta ile nasıl başa çıkabileceğimizi konuşmak için Doç. Dr. Leyla Gülseren'i davet ediyoruz

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Hangi Depresyon Bipolar Depresyondur? | Prof. Dr. Simavi Vahip (26 Nisan 2019)
Değerli meslektaşlarımız, sizleri 2019 yılı bahar dönemi son etkinliğine davet ediyoruz. 30 Mayıs 2019 Perşembe günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır.

Foruma Çağrı: Ruh Sağlığı Hizmetleri Manevi Danışmanlığa Açılamaz (14 Mart 2019)
Meslektaşlarımızı Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubeleri ile birlikte düzenlediğimiz ortak foruma davet ediyoruz.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Psikiyatrik Açıdan Obezite ve Tedavi Uygulamaları | Prof. Dr. Hayriye Elbi (13 Mart 2019)
Değerli meslektaşlarımız, 22 Mart 2019 Cuma günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Aşırı Uyku Bozukluğu: Nörobiyolojiden Tedaviye | Prof. Dr. Murat Demet (21 Ocak 2019)
Değerli meslektaşlarımız, sizleri 21 Şubat 2019 Perşembe günü düzenlenecek olan etkinliğimize davet ediyoruz. Etkinlik bilgileri aşağıda yer almaktadır.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Hangi Depresyon Bipolar Depresyondur? | Prof. Dr. Simavi Vahip (13 Aralık 2018)
Değerli meslektaşlarımız, sizleri 2019 yılının ilk etkinliğine davet ediyoruz. 17 Ocak 2019 Perşembe günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır.

TPD İzmir Şubesi ve İstanbul Psikanaliz Derneği ortak etkinliği - İzmir Psikanaliz Toplantıları: Neden Psikanaliz: Psikanalizin Doğuşu ve Psikanalitik Kuramın Temel Önermeleri | İlker Özyıldırım (13 Aralık 2018)
İstanbul Psikanaliz Derneği ile Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şubesi tarafından ortak düzenlenen, İzmir Psikanaliz Toplantıları'nın duyurusunu ve 2019 yılı genel programını içeren afişi ekli dosyadadır. Toplantıların ayrıntılı programları ayrıca paylaşılacaktır. Katılımınızı ve katkılarınızı bekleriz.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Bir Mavi At, 40 Yaşında - Franco Basaglia ve İtalyan Radikal Psikiyatri Hareketi | Doç. Dr. Haldun Soygür (13 Aralık 2018)
Değerli meslektaşlarımız, sizleri 2018 yılı son etkinliğimize ve yeni yıl kutlamamıza davet ediyoruz. 27 Aralık Perşembe Günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda bulunmaktadır. Etkinliğimiz tüm üyelerimize açıktır. Görüşmek ve bir arada olmak dileğiyle.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: İkiuçluluğun ve Yaratıcılığın Sınırlarında Sylvia Plath | Prof. Dr. Fizun Akdeniz (05 Kasım 2018)
Değerli meslektaşlarımızı 2018-2019 dönemi Kasım ayı etkinliğimize davet ediyoruz. 29 Kasım 2018 Perşembe günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır.

TPD İzmir Şubesi Etkinliği: Deliler ve Doktorları | Prof. Dr. Rüya Kılıç (02 Ekim 2018)
Değerli meslektaşlarımızı 2018-2019 dönemi açılış etkinliğimize davet ediyoruz. 18 Ekim 2018 Perşembe günü dernek binamızda düzenlenecek olan etkinliğimizin bilgileri aşağıda yer almaktadır. Tüm üyelerimize açık olan etkinliğimizde buluşmak üzere.


TPD İzmir Şubesi Eğitim Etkinliği: İnternet ve Dijital Oyun Bağımlılığı | Tanı ve Tedavi (05 Nisan 2018)
Nisan ayı etkinliğimizde günümüzün giderek daha fazla tartışılan bir sorununu ele alıyoruz. Doç. Dr. Cüneyt Evren'in sunumuyla internet ve dijital oyun bağımlılığını konuşacağız. Hangi yaşantılar belirti olarak değerlendirilmekte, nasıl tanı konulmakta ve klinik tablo nasıl ele alınmakta? Madde bağımlılıkları ile benzerlikleri neler ve ayrıldığı noktalar var mı? Benzer soruları tüm boyutları ile ele alacağımız etkinliğimiz 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 19:00'da. Tüm üyelerimizi bekliyoruz.

Psikometrik Analizler Kursu (03 Nisan 2018)
İstatistik bilgisi ve uygulamaları, tıpta uzmanlık eğitiminin ve uzmanlığın olmazsa olmaz başlıklarından bir tanesi. Gerek araştırma yürütürken, gerekse bilimsel bir makaleyi yazarken ya da okurken temel istatistik bilgisi mutlaka gerekiyor. Bu nedenle TPD İzmir Şubesi olarak 05.05.2018 Cumartesi günü Psikometrik Analizler Kursu düzenliyoruz.






Mayıs Ayı Eğitim Etkinliği: Borderline Kişilik Örgütlenmesi Nedir? (14 Mart 2017)
Kursun yer ve zamanlama akışıyla ilgili bilgilendirme sonrasında tekrar yapılacaktır.


Uz.Dr.Nur Engindeniz'in Yorumuyla, "Çekmeceler" Film Gösterimi (09 Mart 2017)
Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yaptığı, gerçek bir hikayeden esinlenerek ortaya çıkarılan "Çekmeceler" isimli filmin gösterimi, yönetmenlerin katılımıyla ve sevgili meslektaşımız Uz.Dr.Nur Engindeniz'in yorumuyla 28 Mart 2017 Salı günü saat:18:30'da Double Tree by Hilton Hotel Alsancak'ta...

İnsan Kaynaklı Kitlesel Travmalar Sonrası Ruhsal Açıdan Tarama, Değerlendirme ve İlk Müdahale Rehberi Kursu (01 Mart 2017)
Değerli meslektaşlarımız, Eğitim Etkinliğimizin ayrıntıları aşağıda yer almaktadır. Katılımınızı bekler çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Tarih: 12. Mart 2017 .Pazar Saat: 09:30 - 17:00 Yer: TPD İzmir Şubesi Binası ( 1375 sokak No:23 K:2 D:11 Efes Apt. Kızılay Binası'nın arka sokağı Alsancak )

İzmir Şube Şubat Ayı Eğitim Etkinliği (07 Şubat 2017)
İzmir Şube'de bu ay Dr.Şeref ÖZER ile "Hipnoz" konulu eğitim planlanmıştır. Katılımınızı bekliyoruz.

TPD İzmir Şube Toplantı Duyurusu “Gelişimsel Depresyon ve Psikopatoloji” (06 Şubat 2017)
“Gelişimsel Depresyon ve Psikopatoloji” Film Gösterimi ve Filmin Yorumlanması

Prof.Dr.Ataman Tangör'ün vefatı (24 Kasım 2016)
Değerli Meslektaşlarımız, Kıymetli hocamız Prof.Dr.Ataman Tangör’ü kaybettik. Cenazesi 25 Kasım 2016 Cuma günü, Eski Foça Fatih Camisi’nden öğle namazını takiben kaldırılacaktır. Yakınlarına ve bütün psikiyatri topluluğuna başsağlığı dileriz. TPD İzmir Şube Yönetim Kurulu