Savaş Hoca’mızı Özleyeceğiz.

psikiyatri.org.tr /

Ani gelişen bir hastalık sonrası Savaş Hoca'mızı kaybettik. Yakınları ve bütün psikiyatri topluluğuna başsağlığı diliyoruz.

10 Ağustos İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nden ikindi namazı sonrası defnedilecektir. 


Prof. Dr. Savaş Kültür

1940 yılında Aydın’da doğdu. Ilk, orta ve yüksek öğrenimini Izmir’de tamamladı. Uzmanlık eğitimini 1965-69 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda yaptı. 1971-1983 yılları arasında aynı kurumda başasistan, doçent ve profesör olarak öğretim üyeliği yaptı. 1983 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak Izmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri Kliniğini kurdu. 2005 yılına kadar aynı kurumda klinik şefi olarak çalıştı. Daha sonra çalışmalarını özel bir kurumda sürdürmüştür.

1990 yılında kurulan Izmir Psikiyatri Derneği'nin kurucu üyesidir. Izmir’deki Psikodrama Grup Psikoterapisi Eğitim çalışmalarının organizasyonunda öncü oldu. 1990-2000 yılları arasında bu derneğin başkanlığını yaptı. Türkiye Psikiyatri Derneği Izmir Şubesi'nin kurucu başkanıdır. 2000-2003 yılları arasında iki dönem Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı olarak görev yaptı. İzmir Tabip Odası Onur Kurulu ve Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Onur Kurulu üyeliklerinde bulundu. Çok sayıda bilimsel kongre ve sempozyumun düzenlenmesinde görev aldı ve başkanlık yaptı. Mesleki deneyimini pek çok öğrencisine aktardı, yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış çalışmalarla bilgi birikimini paylaştı.

Prof. Dr.  Savaş Kültür kibar, espirili, uzlaştırıcı kişiliği ve sakin, sabırlı ama kararlı yaklaşımı ile derneğimizin gelişmesine çok olumlu katkılarda bulundu.

Savaş Hoca’mızı özleyeceğiz.

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu