Şizofreni hastası olduğu söylenen Ali Çelebi polis müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.

psikiyatri.org.tr /

Tekirdağ’da şizofreni hastası olduğu söylenen Ali Çelebi isimli bir vatandaşın polisin başına copla vurması sonucu hayatını kaybettiği ile ilgili haberler basında yaygın olarak yer bulmuştur. 

Bu olay karşısında çok büyük üzüntü duymaktayız; sorumluların en kısa zamanda tespit edilip cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu cins olayların tekrar etmemesi için emniyet ve sağlık hizmetleri sorumlularını hızla göreve çağırıyoruz. 

Bu elim olay asayiş güçlerinin en iyi ihtimalle yetersizliğine bağlı olduğu kadar sağlık sistemindeki çarpıklığın, kar amaçlı düzenlemelerin de bir sonucudur. Hasta ihtiyaçlarının iki dakikalık poliklinik muayenesi ve ilaç yazılmasına indirgendiği, hekim ile hastanın karşı karşıya bıraklıdığı günümüzde, ilaç  harcamalarına milyon dolarlar verilirken ne yazık ki toplumda tedaviler için yaklaşım son derece yetersizdir. Hastalanmış, destek almak için devlete başvurmuş bir kişinin biber gazı ve dayağa maruz kalması imkanlarımız ve hastalarımıza bakışımızla ilgili çok acı bir uyarıdır. 

Biz hekimler ve psikiyatristler gerek eğitim, gerek sahada çalışma için her zaman olduğu gibi bugün de hazırız. Ali Çelebi’ye rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bu acının diğer kayıpları engelleyecek bir fırsata dönüştürülmesi için herkezi göreve çağırıyoruz.

 

Saygılarımızla,

TPD MYK