Avrupa Davranışçı ve Bilişsel Terapiler Birliği Ödülü (EABCT Award) meslektaşımız Prof. Dr. Hakan Türkçapar’a verilmiştir

psikiyatri.org.tr /

Avrupa Davranışçı ve Bilişsel Terapileri Birliği’nin (EABCT) 2023 yılı kongresi Antalya’da 3-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kongrede değerli üyemiz Prof. Dr. Hakan Türkçapar bilişsel davranışçı terapilerin gelişimi ve yaygınlaştırılması yönündeki çalışmaları ile EABCT Ödülü almaya layık görülmüştür. Uzun süredir ülkemizde bilişsel davranışçı terapiler alanındaki bu çalışmaları yürüten meslektaşımızı kutluyoruz.

Prof. Dr. Hakan Türkçapar
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini, 1995 yılında psikiyatri ihtisasını bitirmiştir. 1997’de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler alanında ABD’de Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de Bilişsel psikoterapi eğitimi almıştır. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimi sonrası REBT (Akılcı Duygusal Terapi) alanında önce Temel Sertifika (Primary Certificate), ardından da 2008 yılında da ileri düzey sertifika (Advanced Certificate) aşamalarını tamamlamıştır.
2000 yılında Psikiyatri Doçenti, 2012 yılında Psikiyatri profesörü olan Dr. Türkçapar, 2003 yılında Academy of Cognitive Therapy (ACT) tarafından Bilişsel Terapist olarak sertifiye edilmiştir. 2013 yılında ise Akademi tarafında Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Eğiticisi ve Danışmanı olarak sertifiye edilmiştir.
1999 yılından itibaren çeşitli merkezlerde ve kongrelerde bilişsel davranışçı terapi konusunda alanda çalışan profesyonellere dönük eğitim çalışmaları yapmıştır. 2011 yılında Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından başlatılan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitici Eğitimi Programının ana eğitici görevlerinden birini üstlenmiştir.