Genç Psikiyatristler Komitesi-11.09.2023 tarihli Yivsiz Silah Ruhsatı Raporları ile İlgili Genelge Hakkında Toplantı

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız, 

Bilindiği üzere yivsiz av tüfeği ruhsatının alınabilmesi için gerekli görülen rapor, tek hekim raporudur ve kişi öncelikle aile hekimine başvurmaktadır. Aile hekimi ise ihtiyaç duyduğu durumlarda başvuran kişiyi ilgili branşlara konsülte edebilmektedir.
Bununla birlikte; hemen her yerde, her başvuranın, başta psikiyatri olmak üzere bir çok branşa konsülte edilmesi rutin bir uygulama haline gelmiştir.
Bu durum, başvuranların sağlık kurulu yerine tek tek ilgili branşlara randevu almasına, ruhsat yenilemek isteyenlerin ise yasal kaygılarla randevusuz ve hemen muayene olmak istemesine ve zaten yetersiz olan randevu sürelerinin daha da kısalmasına neden olmuştur.
Tüm bu sorunları konuşmak ve görüşümüzü bildirmek için Haziran 2023’te Genç Psikiyatristler Komitesi olarak zoom üzerinden toplantı yapmış ve son kararımızı raporlamak için ikinci toplantının gerekli olduğuna karar vermiştik.
11 Eylül 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve derneğimizce de duyurulan genelge nedeniyle toplantıyı en kısa sürede yapma kararı aldık. 
20 Eylül 2023 Çarşamba(yarın) saat 21’deki toplantıya tüm Genç Psikiyatristleri ve uzmanlarımızı bekliyoruz. Toplantıya giriş bilgileri mail ve sms ile üyelere iletilecektir. 

Saygılarımızla, 
Genç Psikiyatristler Komitesi Koordinatörleri