Uzmanlık Yaşamına Hazırlık Programı (UYHP) bu yıl ikinci kez çevrim içi olarak gerçekleştirildi!

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tarafından ilki 2009 senesinde düzenlenen Uzmanlık Yaşamına Hazırlık Programı (UYHP), COVID-19 pandemisi önlemleri doğrultusunda ikinci kez çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Ülkenin farklı yerlerinde görev yapan 90 meslektaşımız programa kabul edildi. Bu sene katılımı kolaylaştırmak amacıyla program iki haftaya dağıtıldı, 17-27 Ocak 2022 tarihleri arasında, hafta içi akşam saatlerinde oturumlar düzenlendi.



Uzmanlık eğitiminin sonunda olan veya uzmanlık eğitimini yeni tamamlamış meslektaşlarımız, alanında uzman ve deneyimli mentorlar ile buluştu. Programın başında TPD tarafından her yıl uygulanan Yeterlik Sınavı’na yer verildi. Yeterlik kavramı, neden yeterlik sınavına girmeliyim ve nasıl bir sınav beni bekliyor sorularına yanıt veren oturumun sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Bu yıl da programda zorunlu hizmette ve uzmanlık yaşamının ilk döneminde en sık karşılaşılan sorunlar ve merak edilen konulara yer verildi. Programda;

  • Genç psikiyatristler arası deneyim paylaşımları
  • Dirençli olguların yönetimi,
  • Hak ve yükümlülüklerimiz,
  • Adli psikiyatri
  • Askeri psikiyatri gibi pek çok önemli konu ele alındı.

TPD’nin “Cinsiyet ayrımcılığı, cinsel şiddet ve tacize karşı politika belgesi” de UYHP’de meslektaşlarımızla paylaşıldı, belgenin oluşturulma ve kullanım amaçları katılımcılara aktarıldı.

Planlama ve organizasyon aşamasında Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’na destek olan Genç Psikiyatristler Komitesi’ne (GPK), TPD Merkez Yönetim Kurulu’na ve değerli eğiticilerimize, programa katılan tüm meslektaşlarımıza ilgileri, aktif katılımları ve programla ilgili geri bildirimleri için teşekkür ederiz.

Önümüzdeki yıl UYHP’de buluşmak dileğiyle.

TPD Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu