Elazığ Sivrice merkezli deprem

psikiyatri.org.tr /

Elazığ Sivrice merkezli, çok geniş bir bölgede hissedilen deprem üzerine dün akşam saatlerinden itibaren Türkiye Psikiyatri Derneği’nin de içinde olduğu pek çok sivil toplum kuruluşu, kamu kuruluşlarıyla birlikte yaşanılan afetle ilgili destek girişimlerine başladı.

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi ve Merkez Yönetim Kurulu, derneğimiz Elazığ şubesi yetkililerinin yanı sıra bölgede hizmet veren psikiyatri uzmanlarıyla temas halindedir.

Deprem sonrasında destek sağlanmasıyla ilgili daha önceki tecrübelerden yola çıkarak, öncelikli gereksinimlerin karşılanması, psikososyal desteğin planlı, koordinasyonlu ve sürdürülebilir şekilde sağlanması üzerinde durulmaktadır. Bu bağlamda diğer ruh sağlığı örgütleri ile temasa geçilmiştir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Dairesi ile iletişime geçilerek üyelerimiz arasından bir gönüllü listesi oluşturulması planlanacaktır. 

Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi üyelerimiz hem bölgedeki uzmanlara psikososyal destek konusunda birikimlerin aktarılması, hem de daha sonra gerekebilecek gönüllü uzman desteğinin organizasyonunu sağlamak üzere harekete geçmiştir.

Yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralananların da bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Türkiye Psikiyatri Derneği olarak kriz anlarında ve sonrasında psikososyal dayanışmanın içinde yer aldığımızı ve yardım için hazır olduğumuzu bildirir, tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun dileriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi